Honky Tonk Hits uit de '50 '60 - MuziekGeluk
Terug naar overzicht

Honky Tonk Hits uit de ’50 ’60

Honky-tonk is een muziekgenre dat in de jaren 1950 en 1960 populair was. ‘Livemuziek en een uitbundige sfeer’ is een omschrijving van deze muziek.

Deze Spotifly lijst heb ik gemaakt op verzoek van een paar geweldig verzorgenden die de moeite namen om mij te mailen met de vraag of ik een Honky-tonk lijst wil maken zodat zij bewoners met dementie gelukkig kunnen maken. Weer een verrassing voor mij dat Honky-tonk muziek na de oorlog ook in Nederland bekend was.

Martin Gale is ongetwijfeld de bekendste naam in de Nederlandse honky-tonkwereld. Hij bracht een tiental platen uit in dit muziekgenre, vaak versnelde medleys, hij maakte ook achtergrondmuziek voor Bassie en Adriaan en de film Geen Paniek uit 1973.

Van Martin Gale of Rinus van Galen is geen muziek te vinden op Spotiy. Mocht je met deze muziek iemand met dementie ontzettend gelukkig kunnen maken, je kunt bij Muziekweb twee cd’s van hem vinden, hieronder een paar nummers van Martin van Galen op youtube.

In het Amerikaanse verstaat men onder “Let’s Honky Tonk“ ook de uitnodiging voor een ‘feest’ of eenvoudigweg ‘losgaan. Heerlijk los gaan en jezelf verliezen in de muziek dat gun ik zoveel mensen met dementie: Even vergeten dat je vergeet.

Rinus van Galen op ?Muziekweb – Rinus van Galen op Youtube ? De populaire feestmars Cherokee / Ria Joy – Enjoy Yourself

Gerelateerde playlists