!-- Google Tag Manager --> Ignar Rip - MuziekGeluk

Heeft iemand met dementie niet het recht om te kunnen en mogen luisteren naar zijn eigen favoriete muziek? Ja toch! Maar waarom hoor ik dan altijd André Rieu en Frans Bauer in zorginstellingen? Waarom geen Rock & Roll, Jazz en de Twist? Dat is de muziek waar de ouderen van nu naar luisterde toen ze jong waren.

Daarom heb ik de MuziekGeluk methodiek geschreven. De methodiek geeft familie en verzorgende de handvatten om muziek in te zetten als zorg-ondersteuner en welzijnsbrenger.

Mijn droom is: Dat muziek een standaard wordt bij de dementie-zorg. Zodat het zorgen voor iemand met dementie voor iedereen makkelijker en leuker wordt. En dat ieder persoon met dementie houvast, geluk en plezier mag ervaren door het luisteren naar zijn eigen muziek.

Ook makkelijker zorgen?

Volg dan een MuziekGeluk training. Ben je mantelzorger? Vraag dan je kinderen, kleinkinderen, vrienden, buren of zij een training MuziekGeluk willen volgen zodat zij ervoor zorgen dat jij muziek kan gaan inzetten. Gemak en vrije tijd voor jou.

Muziek draagt bij aan langer thuis wonen. Zoals mijn vader vele malen heeft gezegd “ik geloof niet dat we de zorg thuis hadden kunnen volhouden zonder de hulp van de muziek”

Laten we er samen voor zorgen dat er letterlijk en figuurlijk meer muziek komt in de dementie-zorg. Want van muziek in de zorg wordt iedereen vrolijk 🙂

Lees hoe het werkt

Hier kun je het verschil in maken

  • Meer geluk!
  • Minder onrust en agressie
  • Persoonsgebonden methodiek
  • Vermindering van medicatie
  • Meer ruimte voor ontspanning
  • Even de ware persoon terugkrijgen