Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Efficiëntere dementiezorg met lagere werkdruk

Na de training kunnen verzorgenden muziek als een volwaardige zorg-instrument inzetten.

voorkomt, verminderd onvrijwillige zorg!

Trainingen: Geheel online via app en Webinar of fysieke op locatie - V&VN geaccrediteerd

Ik wil meer weten


De trainingsmogelijkheden

De MuziekGeluk methodiek past binnen het Verpleeghuiszorg kwaliteitskader "Persoonsgerichte zorg en ondersteuning" en is gemakkelijk zichtbaar te maken in het kwaliteitsplan en kwaliteitsverslag.

Resultaten

Lagere werkdruk

Hogere werktevredenheid

Plus een hogere zorgkwaliteit

De Toekomst

De langdurige zorg wordt steeds meer belevings- en persoonsgericht. De MuziekGeluk methodiek draagt bij aan deze ontwikkeling. 

Iemands eigen favoriete muziek raakt hem veel dieper dan duizend woorden en zegt heel krachtig “ik zie jou”

De MuziekGeluk training ‘s app

Is gebaseerd op een wetenschappelijke didactische methodiek “Men verwerft kennis het beste in kleine maar regelmatige stapjes”.

Met de app kunnen deelnemers eenvoudig elke dag 10 tot 15 minuten besteden aan het opnemen van nieuwe kennis “Leren wanneer het jou uitkomt”.

De borging gebeurt door het beantwoorden van de vragen, welke op basis van een algoritme worden aangeboden. Iedere vraag wordt ondersteund met extra informatie die na beantwoording verschijnt.

Na afronding van de training app worden de deelnemers uitgenodigd voor het webinar van 1,5 uur. Hier wordt de leeropdracht besproken, vragen beantwoord en nieuwe lesstof aangereikt.

Wij dragen zorg voor de administratieve verwerking van: De deelnemers, het versturen van de inlog gegevens, de uitnodiging voor het webinar. De  studievoortgang kan door rapportage worden gevolgd.

De trainingen zijn in duidelijke, begrijpelijke taal en daardoor geschikt voor deelnemers van elk opleidingsniveau. Alle MuziekGeluk trainingen zijn geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Meer Werkplezier waardevoller Contact

DSC08527

De Trainer

Dat is Ignar Rip, de oprichter van MuziekGeluk. Muziek inzetten als hulpmotor van het brein, dat is zijn grote passie.

Zeker als het gaat om de moderne, persoonsgerichte dementiezorg, die de persoonlijke favoriete muziek van de cliënt volledig integreert in de dagelijkse zorg.

Ignar Rip is dé specialist bij uitstek op het gebied van zorggerichte afspeellijsten en de implementatie ervan.

Hij ontwikkelde de methodiek, heeft hierover een Nederlandse en Britse website, verzorgt trainingen aan zorgprofessionals in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Ignar inspireert en motiveert. Hij verstaat de kunst iedereen duidelijk uit leggen wat muziek doet in de hersenen, wat de voordelen hiervan zijn en hoe je muziek daadwerkelijk effectief kunt inzetten als ‘hulpmotor’ in zorg en welzijn.

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?