Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Een nieuwe Joy mijlpaal

Ignar met Robert van Protoworkz Electronics Development

Weer een mijlpaal bereikt op mijn weg om het inzetten van muziek in de dementie zorg voor verzorgenden zo gemakkelijk te maken, als het licht aan doen.

In samenwerking met Protoworkz wordt het prototype van Joy de muziekspeler verbeterd en modellen gemaakt voor de Joy Pilots.

Joy is ontstaan vanuit vragen van verzorgenden “Ignar je hebt een geweldige methodiek om muziek in te zetten bij de dementie-zorg, maar hoe spelen we de muziek af?”

Mijn eerste gedachten was, dat moet toch simpel zijn. Maar toen ik me in die vraag ben gaan verdiepen, kwam ik er achter dat muziek integreren in de zorg niet zo simpel is als het klinkt.

Na vele interviews met verzorgenden, managers en bestuurders is mij een ding heel erg duidelijk geworden: “als muziek aanzetten niet zo makkelijk is als het licht aan doen dan hebben verzorgenden er geen tijd voor”

In deze ene zin zitten alle obstakels en problemen opgesloten, waar verzorgenden tegen aan lopen wanneer ze gepersonaliseerde afspeellijsten als dementie zorg-hulp willen inzetten.

Wanneer de wet zorg & dwang op 1 januari in gaat zijn gepersonaliseerde afspeellijsten een krachtig instrument waarmee onvrijwillige zorg kan worden verminderd, afgebouwd en worden voorkomen.

Na de pilots gaan we de volgende stap zetten, Joy klaarmaken voor de markt. Met medewerking van Protoworkz & Spark design & innovation ben ik ervan overtuigd dat we met elkaar een prachtige product gaan maken. Wat het werk van verzorgenden gemakkelijker en leuker maakt en tegelijk het welzijn van mensen met dementie verhoogd.

Geweldig toch?

Er is nog ruimte voor een derde pilot. Heb je interesse om deel te nemen aan de pilot + onderzoek, neem dan contact met mij op.

Ignar

Joy het prototype

Geschreven op 26 – okt – 2019
Vertel het verder……
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?