Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Essie de Muziekzuster

Vandaag sta ik weer om 7 uur aan je deur. Je opent na enige tijd geheel aangekleed de deur, boven hoor ik het alarm van je wekker nog af gaan. Ik vraag mij gelijk af of je je net hebt aangekleed of slaap je soms met je kleren aan……

We gaan samen weer naar boven wat het is de wekelijkse douche dag, althans deze dag mogen begeleiden overige dagen heb je geen zorg, dit wil je ook niet, je wilt je eigen regie zolang mogelijk houden. Ik denk dat je ons meer buiten houd omdat je anders bang bent dat misschien teveel door de mand valt.

Maar je ziet er niet onverzorgd uit, op je haar na dan wat dat heb ik nog nooit anders gezien als dat het alle kanten op staat behalve de goede, moet er wel bij zegen dat ik je natuurlijk alleen eenmaal per week om 7 uur in de ochtend zie, ga er vanuit dat het je slaaphaar is en overdag gewoon netjes zit.

Eenmaal boven waag ik het er toch op, heb je je nou net helemaal aangekleed? Je antwoord met ja, ik leg uit dat dat het niet heel zinvol is omdat het nu dat weer helemaal uit moet, ja zuster dat is waar……..ik denk nog steeds dat het anders zit maar laat het in het midden.

Vandaag wil je niet je haren wassen ook niet als ik toch wat aandring en aangeef als ik je help het zo gebeurt is, wetende dat je vorige week je haren ook niet hebt gewassen en dat het dus volgende week dan 3 weken geleden is, maar ik respecteer jou eigen regie.

Wel zal ik het straks rapporteren mocht ik volgende week niet komen. Je bent onder tussen weer uit de kleren en stapt voorzichtig wat onzeker en onhandig over de badrand, de beugel die geadviseerd is hangt er nog niet, wel heb je een goede bad-plank waar je stevig op kan zitten.

Ik heb het niet zo op douchen in bad! Ik sta vlak bij en hou je bij het instappen goed in de gaten. De kraan staat al open en het water is al bijna lekker warm, als ik de sproeier wil pakken vraag je waarom ik de muziek nog niet aan heb gezet, jij bent de muziek zuster.

Ik lach en vind het mooi dat je nu zelf al om de muziek vraagt, ik zoek snel het juiste jaartal op Spotify en als de eerst tonen klinken verschijnt er een brede lach en begin je mee te zingen nadat je eerst hebt verteld wie dit liedje zingt het jaartal en nog wat verdere informatie over de artiest.

Het is bijzonder hoeveel je van muziek de artiesten weet uit de jaren 50. En zuster was me haren dan toch maar, dan kan ik langer naar de muziek luisteren.

Je vertelt tijdens het douchen dat ik in de straat al bekend ben. Bekend als de muziek zuster, je hebt het tijdens de buurt barbecue uitgebreid aan iedereen verteld ik heb een muziek zuster, die brengt de muziek van vroeger, de muziek die ik zo mooi vind en anders nooit meer hoor, dit vind je toch niet erg he Zuster……. Nee hoor ik vind het zelfs leuk.

Gelukkig zuster, ik vind het altijd zo leuk, ik heb er de hele dag goede zin door. Vandaag heb ik door jou de hele dag extra goede zin, wetende dat jij vandaag ook weer de hele dag goede zin hebt.

Wil je meer weten over gebruik maken van muziek in de zorg en waarom je eigenlijk meer muziek zou moeten gebruiken tijdens de zorg, lees de pagina Muziek bij dementie

Essie

PS: Wil je meer verhalen uit Essie’s wijk weten? Kijk op Essie’s Wijkblogs op FB

Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?