Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Joy de MuziekSpeler

Hier is ie, de allereerst werkende pilot model van Joy, ontwikkeld voor en door verzorgenden. Met Joy is het aanzetten van muziek net zo gemakkelijk als het licht aan doen. Want kost het meer tijd dan hebben verzorgenden er simpel weg geen tijd voor.

Joy de muziekspeler is een logische/noodzakelijke aanvulling op mijn MuziekGeluk trainingen. Joy zal niet alleen de dementie-zorg in Nederland op een hoger nivo tillen, maar ook het werkdruk / zorglast van verzorgende & mantelzorger verlichten en natuurlijk ook het welzijn van mensen met dementie verhogen.

Hiermee moet muziek aanzetten voor verzorgenden net zo makkelijk worden als het licht aan doen. Kost het meer tijd dan hebben verzorgenden er geen tijd voor.

Ontstaan: Joy is ontstaan uit de vraag van verzorgenden “Hoe speel de muziek af bij de zorg voor mensen met dementie?”

Onderzoek: Voor Joy heb ik twee jaar lang interviews gehouden met verzorgende, managers en bestuurders. Waar moet Joy volgenden jou aan voldoen en er uitzien.
Hiervoor had ik een kartonnen Joy bij me waar de ondervraagde hun Joy mee konden samenstellen.

Prototype: Aan de hand van de uitkomst van het onderzoek heb ik een lijst van eisen samengesteld voor Joy de muziekspeler. Waarna een techneut totaal belangeloos  het prototype van Joy heeft gebouwd.

Met de pilot modellen voor Quarijn in Veenendaal

Pilot modellen worden gebouwd: Protoworkz bouwt 30 pilot modellen.

Start pilot: Op 1 februari zijn er twee pilots gestart een bij Pleyade in Zevenaar en de ander bij Quarijn in Veenendaal. Later in het jaar zal een derde pilot worden gestart bij Liberein in Enschede.

Samen met de twee kanjers van Playade in Zevenaar

Onderzoek: Bij de pilots bij Pleyade en Quarijn wordt onderzoek gedaan naar het effect van Joy in de dementie-zorg. Het onderzoek wordt uitgevoerd door studenten van de Hogeschool Avans.

Vervolg: Voor ontwikkelen van een productie model van Joy heb ik 25.000 Euro nodig. Ben op zoek naar mensen die mij kunnen helpen bij het vinden van een subsidie of fonds. Zodat ik de volgende stap kan gaan zetten.


Droom:
mijn droom/wens is dat Joy in Nederland gebouwd gaat worden door mensen met een beperking.

Deel je deze droom? Kan je mij verder helpen? Tips, hulp en adviezen zijn welkom.
mail of bel mij  06 -28 02 39 79

Ignar

Samen met Robert Boudestijn van Protoworkz

Geschreven op 17 – jan – 2020

Interessant ? Vertel het verder ....

Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?