Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Liedjes voor bij de Thee

Terwijl ik het hete water in mijn theeglas giet kijk ik op het labeltje welke vraag er deze keer op staat. Zó leuk die vragen op het labeltje van elk theezakje. En het zijn vaak ook nadenkertjes.

Al geruime tijd spaar ik alle labels op, in een pot. En als ik er ter zijner tijd een aantal heb, lijkt het mij leuk om deze erbij  te gaan pakken tijdens een koffie of thee moment met onze bewoners.

“Welk liedje roept speciale herinneringen op” Is de vraag die er deze ochtend op staat. Terwijl ik van mijn dampende thee drink, kijk ik peinzend voor mij uit. Tjaa, ik heb bij meerdere liedjes een speciale herinnering. Vele gedachten schieten door mijn hoofd.

Ik ben dol op muziek uit de jaren 80. En uiteraard heb ook ik bij een aantal liedjes mooie herinneringen. Bij de één sta ik weer te dansen in de disco. Bij een ander lied vullen mijn ogen zich met tranen van ontroering. Muziek raakt mij dan in het diepste van mijn ziel.

Ook zet ik wel eens een liedje op, waar ik juist goede herinneringen aan heb. Omdat ik die positieve vibe op dat moment dan nodig heb. Ook dat is de kracht van muziek.

Één lied komt er meteen bij mij bovendrijven. “You’ll Never Walk Alone” Het lijflied van ons gezin. Bij elk feest komt dit lied zeker voorbij. Soms met een lach en soms met een traan.

Het toeval is dat de favoriete voetbalclub – Feyenoord – van de mannen hier in huis  ook dit als clublied speelt in de Kuip. Dus ja, als ik dit lied hoor dan roept dit bij mij speciale herinneringen op. YOU’LL NEVER WALK ALONE!

Je hoeft het niet alleen te doen, wij steunen elkaar. Dit lied geeft mij vreugde maar ook kracht en een gevoel van: Samen staan wij sterk!

Terwijl ik aan dit lied denk, zie ik ons gezin weer voor mij. Met ons viertjes innig gearmd op ons 25-jarige bruiloftsfeest. Met al onze dierbaren er omheen.

Als ik dit lied hoor, voel ik nog de dankbaarheid, verbondenheid van die avond. Toen kon ik nog niet weten, dat een jaar later mijn leven in één klap veranderden zou. Ik kreeg een ongeluk en mijn leven werd vanaf dat moment heel anders.

Ik heb geknokt tijdens het revalideren. En wat heeft de muziek mij daarbij geholpen en gesteund. Ook dit lied gaf mij  de kracht om door te gaan, en niet op te geven.

Wetende dat er vele lieve mensen om mij heen waren die met mij meeliepen op dit zware pad. Wat was het fijn dat de muziek er ook altijd was, wanneer ik het nodig had.

Ik heb een playlist met mijn favoriete muziek in mijn telefoon staan. En luister daar nu nog regelmatig naar. Muziek heeft zoveel kracht. Het geeft steun bij verdriet, gaat dieper als woorden tekort schieten. Muziek geeft vrolijkheid bijvoorbeeld op een feestje. Want wat is een feest zonder muziek?

Ja zonder twijfel is dat mijn lied. Ons lied. Het lied van ons gezin. En deze wordt bij ons altijd nog regelmatig gedraaid, bij vreugde maar ook bij verdriet.

Welk liedje, welke muziek roept speciale herinneringen bij jou op? Welk lied brengt jou vreugde in donkere dagen?   Probeer het eens, zet muziek in als de zon voor jou een keer niet schijnt. Zet een liedje aan, wat jou vrolijk maakt en kijk eens wat er dan gebeurd.

Muziek herinneringen bij MuziekGeluk

Muziek is een trilling in de lucht. Ons lichaam bestaat uit kleine moleculen die om elkaar heen draaien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat muziek ongelofelijk veel kracht heeft. Muziek raakt het totale mens.

Het brengt jouw brein in beweging en gaat dieper dan wat dan ook. Eigenlijk werkt muziek holistisch. Op de totale mens. Op jouw totale zijn.

Muziek is er in vele vormen. Welke vorm, welke muziek past bij jou? Ga de uitdaging aan en kijk wat de kracht is van muziek. Ik weet dat het werkt en mijn wens is: Meer muziek in de zorg!

Zodat nog meer mensen het geluk en de kracht en de steun van muziek mogen ondervinden.

Lionne

Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?