Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Muziek zegt meer dan 1000 woorden

Voor iedereen is een tijd aangebroken vol van onzekerheid, met de vraag wat de toekomst ons brengt. In deze onzekere dagen is het zo mooi om te mogen zien dat er zoveel met muziek wordt gedaan.

Gelukkig kon (met de juiste aanpassingen) ons muziekavondje voor onze bewoners nog doorgaan. Het was wederom een prachtige avond.

Zó nodig dit verzetje, omdat er zoveel activiteiten niet meer kunnen doorgaan. En zo bijzonder om te mogen zien dat muziek zo kan raken, tot in het diepste van de ziel!

Met elkaar voor onze zorg-kanjers het liedje van Alan Clark opgezet met “Deze is voor jou” gevolgd door een flink applaus.

Het hele land klapte mee voor alle kanjers die ons mooie land draaiende houden. Dit was een kippenvel momentje voor iedereen.

Aan het einde van de avond zette wij The lonely shepherd op van Gheorghe Zamfir.

Iedereen zat stil met glim-oogjes te luisteren, die samenhorigheid de gezichten die straalden, was zo mooi om te mogen zien. Onze bewoners genieten zo van muziek.

En uit ervaring weet ik, als je de juiste muziek maar pakt, doen en uitproberen.

Ik ben zo dankbaar dat Joy er al voor een aantal bewoners is. Zodat ze toch naar hun eigen muziek kunnen luisteren nu ze binnen moeten blijven. Muziek brengt zoveel licht in deze duistere dagen.

Dit mooie muziek momentje wil ik ook graag even met jullie delen. Terwijl ik de afdeling oploop met een flinke bos bloemen zet ik Nederlandse liedjes van toen aan.

Ik ga tegenover een meneer zitten en schik, onder zijn toeziend oog, de bloemen in de vaas. Zachtjes zing ik mee met de muziek. Dan komt het liedje van “kom uit de bedstee mijn liefste“.

Ik zing meneer vrolijk toe. Meneer glimlacht en begint met mij samen dit liedje mee te zingen. Vol overgave zingt meneer mij nu toe oooooohhhhhhhhhhhhh kom uit de bestee mijn liefste.

Zijn ogen glanzen, zijn gezicht spreekt boekdelen. Dit is toch goud waard, dit is wat de JUISTE muziek doet met mensen die dementie hebben.

Terwijl ik dit schrijf krijg ik een berichtje van mijn zoon. Hij schrijft in onze gezins-app: Heel veel zenders draaien vandaag om 8.45 op de radio “You’ll never walk alone“

Uiteraard zet ik meteen de radio aan. Even geen info over corona, wat WNL elke morgen keurig brengt.  Even met elkaar luisteren naar “ons“ gezinslied. “You’ll never walk alone”

Dit lied brengt zoveel herinneringen boven. Mooie,maar ook verdrietige momentjes passeren de revue. Ik luister in stilte, wetende dat ons hele gezin bij de radio zit te luisteren.

Er rolt een traan over mijn wang, een traan van ontroering. Zeg het met muziek: ”You’ll  never walk alone“ En dat, ja dat wens ik iedereen toe in deze roerige tijd.

Laten wij er voor elkaar zijn! Samen met de muziek, want muziek verbindt. Wij moeten het allemaal SAMEN doen!

Ik wens iedereen een flinke dosis geluk en vooral goede gezondheid!

Lionne

Geschreven op 28 – mrt – 2020
Deel dit artikel of pagina met iemand anders
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?