Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Symfonische dementie-zorg

Door Zorg & Muziek met elkaar te verbinden ontstaat de “Symfonische-zorg” Een zorg waar in een werveling van heden en verleden verzorgenden en bewoners samen met elkaar bewegen in een onzichtbare dimensie.

Terwijl de muziek hun bewegingen synchroniseert, worden op diep niveau communicatiekanalen geopend, welke het brein met dementie niet belasten.

Onderzoeken bewijzen: Muziek zorgt voor actieve neurochemische processen, die niet met medicatie is na te bootsen. Intuïtief voelen degene met dementie aan wat hun verzorger wil of bedoelt.

Daarom is de “MuziekGeluk Methodiek” een goed alternatief voor onvrijwillige zorg en de meest krachtige, niet farmacologische interventie in de dementie-zorg.

Gepersonaliseerde zorg-gerichte afspeellijsten uit de “MuziekGeluk Methodiek” geven ontspanning en rust. Ze verbeteren het sociaal en emotioneel functioneren en geven een verhoogd welbevinden.

Door de “Symfonische-zorg” te omarmen verlopen zorghandelingen gemakkelijker en ontstaat er een harmonie, waar zowel bewoners als verzorgenden zich comfortabel in voelen en blij van worden.

Resultaat: Een Effectiever & Efficiëntere zorg waar MuziekGeluk agressie, roepen, schreeuwen, gedragsproblemen en dwaaldrang bij mensen met dementie verminderd, voorkomt of laat verdwijnen.

Steeds meer komt bij de langdurige zorg het accent te liggen op de beleving en de persoonsgerichte benadering.

Met het “MuziekGeluk Trainingsprogramma” wordt de zorg gepersonaliseerd en komt de empathische zorg op de voorgrond, waardoor het welzijn spelenderwijs aandacht krijgt.

Daarom is de “MuziekGeluk Methodiek” de meest gerichte, praktische en krachtigste dementie zorg-tool.

Oliver Sacks schrijft “Our brain is wired for music” “Use it” zegt Ignar Rip bedenker & trainer van de MuziekGeluk methodiek.

Het “MuziekGeluk Trainingsprogramma” is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Wil jij ook muziek en zorg verbinden? Informeer naar het MuziekGeluk Trainingsprogramma.

Geschreven op 09 – nov – 2019
Vertel het verder……
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?