Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Vrienden – Niet te verwarren met verkering en liefde

Heb je nog een vriend of vriendin die je al heel lang kent? Misschien wel vanaf de lagere school, de kleuterschool misschien? Woonde die bij je in de straat? In het portiek?

Of had je een vriend waar je ouders eigenlijk niet tevreden over waren omdat hij uit een ander milieu kwam, naar een andere kerk ging, op de openbare school zat?

En dan verhuist één van de twee. Hoe hou je contact met elkaar. Tegenwoordig ga je “appen” en “skypen”, maar vroeger? Bellen was duur, een kaart sturen deed je soms.

Misschien zag je elkaar nog in de vakantie. Groeide je uit elkaar of bleef de vriendschap constant? Waren jullie elkaars getuigen op het huwelijk? Zijn ze peter of meter van jouw kind?

Vieren jullie de vriendschap ook? We zijn al 60 jaar vrienden?

Of is die vriend overleden. Mis je hem? Probeer terug te denken aan mooie dingen, niet alleen maar aan het verdriet.

Eer de vriendschap door op zijn verjaardag een taartje of iets te eten. Want hoe zou jij herdacht willen worden: met tranen of soms ook met een lach?

Of kwam er ruzie. De reden, weet je die nog? Heb je het goed kunnen maken of is het voorgoed voorbij? Wat zou je diegene nog willen zeggen?

Blog & Playlist van Victor Stok

Geschreven op 25 – jul – 2020
Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?