Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Eindelijk kan je nu ook zelf terug naar toen

Ik weet nog goed dat ik de eerste keer muziek bij je aanzetten tijdens het douchen. Je wist niet hoe het kon maar vond het geweldig en zong alle liedjes mee. Die lach op je gezicht had ik nog niet eerder zo gezien.

Je schiet terug in de tijd en begint te vertellen over vroeger, niet alleen voor jou maar ook voor mij een geweldig moment. 

Ik luister aandachtig naar je verhalen van vroeger waar de muziek je aan doet terug denken. Naast dat je alle liedjes kent blijk je ook nog eens goed op de hoogte van de artiesten die de liedjes zingen. 

Of het toeval is of misschien was het dat vroeger veel zangers en zangeressen uit Brabant kwamen en zelfs hier uit de buurt.

De muziek maakt je vrolijk en spraakzaam, vanaf dat moment zet ik standaard de spotify lijst aan op mijn telefoon en later via een klein mp3 boxje.

Muziek bij elk zorg-moment. Haren wassen is ineens geen probleem meer, langer douchen betekend langer muziek kunnen luisteren en mee zingen.

De muziek heeft gemaakt dat je van gesloten naar een open houding bent gegaan.

We praten veel hadden en je het nu fijn vind dat we komen. Wel geef je elke keer aan dat je het jammer dat ik de muziek weer meeneem.

Vorige week heb je een eigen geluidsdrager met de muziek van jou 15 – 25 periode gekregen, bij het aan zetten zegt je gezicht alles.

Inmiddels heeft iedereen door de telefoon al mee moeten luisteren en vertel je enthousiast dat je nu je eigen muziek van vroeger hebt.

Muziek brengt blijdschap, herinnering, muziek verbind en maak zorg momenten ontspannender en de bijna vergeten verhalen komen weer tot leven en brengen vaak een mooie glimlach……

Essie

PS: Wil je meer verhalen uit Essie’s wijk weten? kijk op Essie’s Wijkblogs

Interessant ? Vertel het verder ....

Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?