Terug naar overzicht

Geert Bettinger

Geert Bettinger een geweldige man die vanuit zijn hart, passie en eigen ervaring een baanbrekend boek heeft geschreven. “Door stil te staan kom je verder”.

De kern van het boek
is dat in de meeste gevallen probleemgedrag een signaal is wat wordt afgegeven door iemand die door wat voor reden ook dit niet gewoon kan communiceren.

Ik kwam in contact met Geert Bettinger
toen zijn Nederlandse boek net uit was. Vanaf die tijd heb ik mogen meemaken dat zijn boek vertaald en uitgebracht werd in het Engels, Hongaars en Chinees. Ik denk, weet bijna wel zeker, dat er nog vele talen gaan volgen.

De vele vertalingen geven aan
dat het een baanbrekend boek is. Een boek waarin duidelijk wordt beschreven dat probleemgedrag in de meeste gevallen signaalgedrag is. Geert kijkt dwars door probleemsituaties heen, pakt feilloos de essentie, de mens!

De zorg-afhankelijke mens!
Wordt er echt naar hem geluisterd? Of is die mens verdwenen, bedolven onder goede bedoelingen. In de hoek gezet door wetenschappers en hun studies? Monddood gemaakt door talloze voorschriften en regels?

Met behulp van Geert’s boek
kan jij weer in contact komen met die mens. Krijg jij handvatten om het probleem achter het signaal-gedrag te achterhalen.

Geert Bettinger maakt duidelijk
dat een cliënt of bewoner vaak niet centraal staat, ondanks dat zorgorganisaties dit wel zeggen. In de praktijk blijken bewoners vaak ondergeschikt te zijn aan de vele regels en voorschriften. Welke bijna altijd voorbij gaan aan de individuele wensen en verlangens van de bewoners.

Omdat Geert en ik
uitgaan van de zorg-afhankelijk mens heb ik met plezier Geert geïnterviewd bij het uitkomen van de Engelse vertaling. “Moving on by Standing Stil” is de titel van de Engelse vertaling.

In de MuziekGeluk trainingen
bespreek ik ook het “probleem/signaal-gedrag” bij dementie. En ook bij dementie is probleemgedrag vaak signaalgedrag. Wanneer we hier naar “luisteren” kunnen we vele problemen voorkomen, maar ook oplossen.

Hier ontmoet MuziekGeluk
Geert Bettinger Samen maken we ons dan ook sterk voor een andere zienswijze en benadering van probleemgedrag. Iedereen die in de zorg werkt of er mee te maken heeft zou dit boek moeten lezen.

Het is een prettig en goed te lezen boek
met veel praktijk voorbeelden en met vragen & opdrachten. Lees het boek en probleemgedrag zal voor jou veranderen in signaalgedrag zodat je in contact kunt komen met jouw cliënt.

 

 

Geschreven op 04 - sep - 2019