Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Ik ben Sara de nieuwe MuziekGeluk blogster

Dag allemaal, lang heb ik nagedacht over hoe ik mezelf aan jullie kort en bondig kan voorstellen. Bij deze een mooie poging:

Mijn naam is Sara: woonachtig in België, mama met 2 dochtertjes (4 jaar + 10 maanden oud), muziekliefhebber,

Wat betekent muziek voor mij? Wel, ik kan met veel trots zeggen dat muziek een deel van mijn leven is. Zelf ben ik opgegroeid in een erg muzikale familie waarbij muziek met de paplepel werd ingegeven.

Mijn ouders begonnen elke dag met klassieke muziek (zeker niet mijn voorkeur btw) en zowat elke grote stap werd steeds beklonken met muziek. Muziek sleepte me als het ware door mijn turbulente tienerjaren en bracht me tot waar ik nu sta in het leven.

Het zal jullie dan waarschijnlijk ook niet verwonderen dat ook mijn eigen dochters twee muziek-beesten zijn, die van zodra ze konden, mee staan te swingen bij het horen van een deuntje.

Eigenlijk ben ik zo’n mama die steeds staat mee te zingen en te swingen met de nieuwste kinderhits. Iets waar men je in België, ik weet niet hoe het zit in Nederland, je steeds erg raar voor aankijkt. Maar daar trek ik me natuurlijk lekker niets van aan. Zelfs de zwangerschappen en bevallingen heb ik met behulp van muziek doorstaan.

Muziek laat je emoties spreken. Het is een natuurlijk medicijn dat pijn vermindert en herstel bevordert, een buffer kan creëren en kan zorgen voor afleiding (zodat het ook lijkt dat te tijd sneller voorbij gaat). 

Wie heeft er niet al eens muziek opgezet om de dag beter te beginnen? Om een vervelend werkje sneller gedaan te krijgen? Of om je te verstoppen tijdens een moeilijk moment van bijvoorbeeld liefdesverdriet, waarbij hetzelfde liedje steeds eindeloos werd afgepeeld?

Daarnaast merk ik bij mijn kinderen dat ik door muziek met hun een nauwer contact en een hechtere band ontwikkel. Tijdens het spelen hebben ze een betere stemming en verhoogt muziek het plezier.

Probeer dit zelf maar eens uit! Tijdens een druk moment kan de juiste muziek ervoor zorgen dat ze rustiger worden en zelfs sneller in slaap vallen. 

Het is aangetoond dat men door muziek beter kan aanvoelen wanneer het tijd is om te gaan slapen of wanneer de nacht aanbreekt. Men wordt er rustiger van en kan meer ontspannen de avond ingaan. Voor het slapen gaan naar rustgevende muziek luisteren verbeterd de (kwaliteit) van de nachtrust en het stimuleert het doorslapen.

Als ik even alles op een rijtje zet en eindelijk zie hoe muziek mezelf en mijn gezin helpt, waarom zouden we dit dan ook niet overdragen naar de zorg? Waarom zouden we er op een bepaald moment mee stoppen?

Muziek zou eigenlijk als basis moeten worden ingezet bij personen met een (hogere) zorgvraag. Ook deze personen zouden verzorgd moeten worden zoals je je eigen kinderen verzorgt, als zorg die je later ook zelf zou wensen. Dit wil jij toch ook?

Sara 

Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?