Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Een natuurlijke hulp-instrumenten bij dementie

Als in de herfst groene bossen in vlammend kleuren veranderen. Lijkt het of je in Disney ’s fantasia bent beland. De bossen zijn sprookjesachtig mooi. Ik weet, natuur kleurt de bossen niet voor onze herfstwandeling. Er zit een chemisch proces achter. Gebaseerd op eeuwenoude natuurwijsheid. 

Zo heeft de natuur ook geregeld dat ons gehele brein actief wordt wanneer het muziek hoort. En moeder natuur vond het belangrijk dat muziekherinneringen – uit een bepaalde tijd – zo diep in het brein worden verankerd. Dat zelfs alzheimer deze niet kan vernietigen.

Waarom moeder natuur dit zo geregeld heeft? Weten we niet. Maar zoals we genieten van de herfst. Kunnen we ook gebruik maken van het feit dat moeder natuur muziek een zeer grote invloed op ons brein heeft gegeven.

Die invloed is zo groot dat muziek tot nu toe het enige “medicijn” voor dementie is. Want de juiste muziek kan mensen met dementie laten stralen als het mooiste gouden herfstblad.

Wanneer we gebruik maken van de wijsheid van moeder natuur. En als we goed “luisteren” naar de persoon met dementie. Levert de muziek waardevolle informatie op voor het zorgplan.

Zo geven we op natuurlijke wijze eigen regie terug aan de bewoner met dementie. En kan in vele gevallen medicatie met 50 % worden verminderd.

De MuziekGeluk methode maakt gebruik van de wijsheid van moeder natuur en muziek. Brengt verborgen kleuren bij mensen met dementie naar boven. Verminderd de werkdruk en maakt van muziek een volwaardig zorg-instrument.

Wil je ook gebruik maken van de instrumenten van moeders natuur bij dementie? Volg een MuziekGeluk training

Probeer de Herfst-playlisten van MuziekGeluk uit. Misschien breng je vergeten kleuren naar boven. Misschien laat jij iemand stralen als een gouden herfstblad?  

Fijne mooie herfst

Handtekening Ignar
Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?