Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

De meeste gestelde vragen - van verzorgenden in opleiding van het Albeda College in Rotterdam

Hoe maak ik contact? Hoe voorkom ik agressie? Hoe kan ik de ADL gemakkelijker doen verlopen? Binnekomen met een lach vanuit je hart is natuurlijk de spreekwoordelijke eerste klap die een daalder waard is. Daarna je cliënt in de juiste stemming brengen en een veilige sfeer creëren.

Zoals muziek stemming maakt op een feestje. Zo creëer je met muziek een veilige sfeer. Plus dat je de stemming van je cliënt positief beïnvloed. Voor de meeste leerlingen was het gericht inzetten van muziek onbekend. En dat blijft mij verbazen.

Een van de leraren zei “ik wist niet dat er methodiek was om muziek te integreren in de dementie-zorg”. Zorg-professional in mijn trainingen hoor ik vaak zeggen, had ik dit maar eerder geweten!

Ben je verzorgenden in opleiding? Dan is hier je kans om de MuziekGeluk-methodiek te leren. Dan hoef jij later niet te zeggen “had ik dat maar eerder geweten”.

Zou het niet heerlijk zijn wanneer cliënten in zorginstellingen wakker worden als in het lied Chelsea Morning van Joni Mitchell. Zou het niet fijn zijn als jij je cliënt zo’n ochtend cadeau kunt doen? Een ochtend waar de ADL als een zonnetje verloopt.

Chelsea Morning van Joni Mitchell?

Ik werd wakker en het was een geweldige ochtend
Het eerste wat ik hoorde was muziek, dat klonk als kerstklokken

Het licht stroomde naar binnen als butterscotch
En bleef bij al mijn zintuigen hangen

Ik werd wakker en het was een geweldige ochtend
En het eerste wat ik zag,
Was de zon door gele gordijnen
En een regenboog aan mijn muur

Er was melk en toast en honing?
En ook een schaal sinaasappels

Ik werd wakker en het was een geweldige ochtend
Elke seconde is er een zonnedouche
Rood, groen en goud wat mij verwelkomd
Met karmozijnrode kristallen kralen

Wil je niet blijven?
Vieren we deze dag vandaag
En praten we in de voltijd verledentijd

Zo wil iedere zorg-professional zijn werkdag toch beginnen? Niet duwen en trekken maar ritmisch meebewegen. In de MuziekGeluk-training leer ik je welke muziek een Chelsea Morning maakt.

Want muziek is een vorm van energie – een levenskracht – die tot in onze kern resoneert. In de MuziekGeluk training leer ik je de muziek vinden die iemand met dementie gelukkig doet zijn.

Handtekening Ignar

Ps Hieronder mijn aankomende trainingen in Utrecht

Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?