Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Zondagavond was ik in de Arnhemse schouwburg waar Joyce DiDonato met haar programma “Eden” stond. Aan het einde zong zij ‘I am lost to world’ van Gustav Mahler. De tekst raakte mij. Dit kan een gevoel van iemand met dementie zijn.

I live alone in my heaven, In my love, in my song! Ik woon alleen in mijn hemel, in mijn liefde, in mijn lied! Het is waar dat muziek ons tot in het diepst van onze ziel gelukkig kan maken. Een stukje hemel op aarde.

Friedrich Rückert begint zijn gedicht met ‘Ik ben verloren voor de wereld’. Mensen met dementie raken het contact met de hedendaagse wereld kwijt. Maar met een lied, kunnen we contact maken. Kunnen we die angstaanjagende dementie wereld veranderen in een stukje hemels geluk.

Want muziek is een vorm van energie – een levenskracht – die tot in onze kern resoneert. In de MuziekGeluk training leer ik je de muziek vinden die iemand met dementie gelukkig doet zijn.

Handtekening Ignar

Ps Hieronder mijn aankomende trainingen in Utrecht

Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?