Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Mensen die je altijd bijblijven

Er zijn soms van die bijzondere mensen die als zij jouw pad kruisen, jou altijd bij zullen blijven. Jan was een hele positief ingestelde man die op latere leeftijd blind werd. Hij probeerde ondanks dat, altijd iets van zijn leven te maken.

Ik heb hem vaak mogen verzorgen. Hij was altijd erg gevat in zijn opmerkingen. Als ik dan zei: “Kan ik nog iets voor u doen“, dan kon hij gevat, met zijn bekende lachje zeggen: “Al ga je op de kop in de hoek staan, ik zie het toch niet.”

Één moment is mij het meeste bij gebleven. Als ik daar aan terugdenk, kan ik nog lachen om die hilarische en grappige situatie.

Het was op een ochtend dat ik Jan zou begeleiden met  douchen. Jan hield ervan dat de zorg altijd vertelde wat er ging gebeuren omdat Jan immers niet kon zien. Vaak liep ik te neuriën of zachtjes te fluiten tijdens mijn werk. Voor Jan heel fijn, zodat hij via zijn gehoor mij kon volgen.

Terwijl ik alles in zijn douche aan het voorbereiden was neuriede ik een voor hem bekend melodietje. Jan vond dat altijd gezellig en haakte daar dan vaak op in en zo kon het zijn dat wij dan samen zingend en bijna swingend richting badkamer liepen.

Jan vertelde mij dat hij altijd in een koor had gezongen en zo van muziek hield. “Jan wij zijn bijna bij de badkamer, stapt u nu even over het drempeltje heen.

Jan als u de wastafel wil vastpakken, dan laat ik de broek zakken.” Plots schiet hij in de lach. “Wat zou ik nu toch graag even willen kunnen zien”, komt er gevat uit.

Ik had het niet over zijn broek maar dé broek. (kon dus ook de mijne zijn) Samen hadden wij de grootste schik. Wij hadden zo´n lol dat zijn vrouw verbaasd haar hoofd om de hoek stak.

“Wat is hier aan de hand.” Als zij ons verhaal hoort schiet ook zij in de lach. Mensen als Jan maken de zorg zo leuk en zo mooi. Ik hield enorm van zijn gevatte opmerkingen en van zijn positieve manier van denken.

Mijmerend kan ik aan die mooie tijd terugdenken. Terwijl ik peinzend voor mij uitkijk bedenk ik mij, wat had Jan veel aan Joy kunnen hebben. Ik had hem best aan kunnen leren om deze mooie muziekspeler te kunnen bedienen. Juist omdat hij dan door één simpele druk op de knop zijn favoriete muziek had kunnen afspelen.

Wat zou Jan hiervan genoten hebben. Daarom vind ik het zo belangrijk dat Joy beschikbaar komt voor een ieder die dat wenst. Het is toch geweldig dat iedereen naar zijn/haar favoriete muziek kan luisteren. In deze onzekere (corona) tijd kan iedereen wel een vrolijke noot gebruiken.

Mijn tip: Luister naar de muziek die jou gelukkig maakt. En juist rond de feestdagen weet muziek jouw snaar extra te raken en komen er mooie herinneringen boven. Ook aan bijzondere mensen die ooit jouw pad hebben gekruist.

Ik wens een ieder hele fijne gezellige feestdagen. En een voorspoedig maar vooral gezond nieuwjaar. Een jaar waar veel muziek inzit.

Lionne Handtekening
Vertel het verder……..
Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?