Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

Worden jullie ook zo blij van een vers bosje bloemen op tafel? De voorpret die je hebt als je een bos uitzoekt voor jezelf of om te geven?

Bij welke gelegenheid dan ook is een vers bosje bloemen altijd een mooi cadeautje om te geven of te mogen ontvangen. Ook bij rouw en trouw horen bloemen.

Waarom dan niet in een verpleeghuis, dacht ik. Graag wil ik jullie vertellen hoeveel plezier dat geeft.

“Daar is ons bloemenmeisje weer”. Enthousiast word ik ontvangen, als ik onze huiskamer binnenkom. Terwijl ik even langs onze bewoners loop om te laten zien wat ik dit keer gekocht heb.

Hoor ik veel ohhh’s en ahhhh’s  en wat moooooooi .

Als ik bij Mien kom, begint ze spontaan te zingen: ” Als de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam”. Ik zing vrolijk met haar mee en voor ik het weet zijn er meerdere dames aan het zingen.

Ik kijk geamuseerd rond als vervolgens Mien roept “Mogen ze ook uit Arnhem komen?Want daar ben ik geboren”. Ik schuif aan bij een groepje dames die heerlijk zitten te genieten van hun net ingeschonken kopje koffie.

“Heeft er iemand van jullie tijd en zin om te helpen de bloemen in de vaasjes te zetten”? Vraag ik, terwijl ik de kring rondkijk. “Ja, ik wel”, roept Toos, maar ik weet niet of ik dat goed kan”.

Ik beloof haar te helpen als iets niet lukt. Samen gaan wij aan de slag. De blijde gezichten aan onze tafel zeggen genoeg.

“Zeg luister eens”, zegt Sjaan. “Krijgen wij ook een bosje op onze tafel”. Als ik haar beloof dat zij uit mag zoeken welk vaasje er op hun tafel mag, krijg ik een brede glimlach.

Ik hoor Toos hardop tellen als zij de tulpen in de vaasjes schikt. Ik vraag waarom ze dat doet. “Er moet een oneven aantal in de vaasjes, want dat hoort zo”, zegt ze met een wijze blik.

“Waarom rood dit keer”? Vraagt Gerrie. “Vorige keer had je gele meegebracht, die vond ik mooier”. “Nee hoor”, zegt de dame die naast haar zit. “Deze zijn veel mooier”.

En zo zijn ze samen al keuvelend de bloemen aan het schikken. Als alle bloemen in de vaasjes staan, vraag ik of Herman zin heeft om mij te helpen de vaasjes op een kar te zetten om daarna samen de bloemen op onze huiskamers uit te delen.

Herman staat meteen op, hij vindt het heerlijk om te mogen helpen. Wij worden door blijde gezichten ontvangen. Zet hier maar neer dicht bij mij, zo kan ik ze goed zien. Oh, wat heerlijk zo krijg ik al echt een lente gevoel.

En dat is nou het geluk van verse bloemen in ons verpleeghuis. Ik wil graag jullie met mijn verhaal inspireren om dit ook eens te doen.

Het brengt zovéél plezier.
Bij het samen uitzoeken.
Samen in de vaas zetten.
Samen uitdelen over de huiskamers.

En elke dag als onze bewoners onze huiskamers binnen komen genieten zij van de mooie bloemen. En zo kan je door dit kleine gebaar bijdragen aan een stukje geluk.

Ook zal ik hierbij een Playlist toevoegen met allemaal liedjes over bloemen. Als je dan toch een stukje geluk wil brengen Kan je door deze muziek aan te zetten tijdens het schikken van de bloemen het geluk nog iets meer vergroten.

Kleine moeite, groot plezier! Koester het contact!

Lionne Handtekening

Ook als Lionne MuziekGeluk avondjes organiseren? Volg dan net als Lionne een MuziekGeluk training.

Interessant? Deel dan dit blog en help mee om meer muziek in de zorg te krijgen.

Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?