Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand MuziekGeluk in je mailbox

Go to the English Website

When I hear music, I fear no danger.

“When I hear music, I fear no danger. I am invulnerable. I see no foe. I am related to the earliest of times, and to the latest.” – Als ik muziek hoor, vrees ik geen gevaar. Ik ben onkwetsbaar. Ik zie geen vijand. Ik ben verwant aan de vroegste tijden, en aan de laatste.” – Henry David Thoreau 🎶 🕺

Uit eigen ervaring (als flexkracht bij Savant Zorg) weet ik wat de persoonlijke favoriete muziek als interventie tijdens de zorg voor een wezenlijk verschil kan maken tijdens de verzorging en verpleging van cliënten. Niet alleen voor de cliënt met dementie, maar ook voor de cliënt die nog goed bij de tijd is.

Het vermindert onrust, dwalen, agressie en geeft iemand letterlijk een moment van herkenning en een trip to memory lane. Ook mijn hele goede connectie Esther van den Eventuin weet als geen ander wat voor een verschil de persoonlijke favoriete muziek tijdens de zorg kan maken. Ze heeft hierover al diverse blogs geschreven.

Je leert een cliënt veel beter kennen en dat kan zeer waardevol zijn voor het contact en het verloop van de zorg. Ook kan het een cliënt die verdrietig is om bijvoorbeeld het gemis van de partner, het vroegere leven of het werkzame leven verzachten.

Want met de persoonlijke favoriete muziek geeft je iemand letterlijk de handreiking om eens even meer te zijn dan de persoon die zorg afhankelijk is geworden. Zonder woorden zeg je, ik zie u staan en wil u beter leren kennen.

De muziekspeler van de cliënt (denk aan de stereotorens uit de jaren 80) kan voor de persoon in kwestie niet meer (goed) te bedienen zijn. Of de muziek stopt als de zorg weg is. Maar daar kan JOY het verschil maken!

Een proef exemplaar is in samenspraak met verzorgenden ontwikkelt en inmiddels positief getest door verzorgenden van Pleyade locatie Subenhara.

Welke bedrijven of personen met een warm 💖 voor de zorg willen meehelpen om de productie van JOY te realiseren? 

Handtekening Tiana

Interessant ? Vertel het verder ....

Ignar Rip

Oprichter MuziekGeluk | Trainer I FAB ambassador | innovator, Ignar maakt het zorgen voor mensen met dementie gemakkelijker en leuker. Hij is gepassioneerd over favoriete muziek voor iedereen – innovatie - zorg - en Rotterdam.

Aankomende Trainingen

Boektip van Rip

Recente Blogs

Spotify Afspeellijsten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Chat openen
Hi heb je een vraag of kan ik je ergens mee helpen ?